0113-34 86 26 info@servusadvocatuur.nl

Hét advocatenkantoor voor familierecht in Goes, Zeeland

Kosten en voorwaarden

 

Wat kost onze dienstverlening?

Advocatendiensten zijn duur, althans dat is een idee dat veel mensen daarbij hebben.

 

Gefinancierde rechtshulp (“toevoeging”)

Dat hoeft echter zeker niet altijd zo te zijn. Zo is er namelijk nog steeds de regeling van de overheid voor mensen die een advocaat zelf niet kunnen betalen. Of u daarvoor in aanmerking komt kunt u nagaan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rvr.orgOpent in een nieuw venster . Als u voor toevoeging in aanmerking komt blijven de advocaatkosten doorgaans beperkt tot een eigen bijdrage. Deze bedraagt ten minste € 199,- en ten hoogste € 835,-. In veel gevallen kan hierop nog een korting worden toegepast, wanneer u wordt verwezen door het Juridisch loket.

Betalende zaak

Als u over voldoende inkomen en/of vermogen beschikt en uw advocaat toch (helemaal) zelf moet betalen is het natuurlijk de vraag of u eigenlijk nog wel een keuze hebt tussen het wel of niet inschakelen van een (eigen) advocaat. Soms wordt je immers gewoon namens “de ander” aangeschreven door een advocaat, een jurist of een andere belangbehartiger. Er kan dan al van alles worden geclaimd waar u het wel eens helemaal niet mee eens kunt zijn. Soms is dan “goede raad duur” maar (lang) niet altijd!

In beginsel declareren wij dan bij u op basis van het aantal aan uw zaak bestede uren maal tarief.

Het tarief kan echter per zaak en per advocaat nogal verschillen. U moet dan ook denken aan uurtarieven tussen de € 125,- en € 250,- exclusief de b.t.w.

Wat moet u zich dan voorstellen bij de kosten die wij bij u in rekening brengen?

Het antwoord luidt: dat hangt af van allerlei factoren zoals:

  • het (financiële) belang van uw zaak. (voor een zaak met een belang van € 10.000,- brengen wij bijvoorbeeld een lager tarief in rekening dan bij een zaak die gaat over een geschil van € 100.000,-

uw draagkracht; Bij een cliënt wiens inkomen of vermogen net boven de grens van de Wet op de Rechtsbijstand uitkomt brengen wij een ander tarief in rekening dan wanneer iemand een inkomen van bijvoorbeeld 4 x modaal verdient

  • het resultaat van de zaak. Als u daar veel geld aan overhoudt kunt (en wilt !) u aan ons namelijk wel wat meer salaris betalen dan wanneer dat tegenvalt.

Daarbij zijn er nog andere factoren waar wij bij het opstellen van onze declaratie rekening mee kunnen houden zoals uw woon- / leefsituatie, of u kinderen te verzorgen heeft, of wanneer u met pensioen bent.

Kunt u de declaratie niet helemaal ineens betalen dan is een betalingsregeling bij ons bijna altijd bespreekbaar.